Wat is Lindy Hop?

Op zoek naar dansles in Amersfoort, maar je weet nog niet precies welke dans? Misschien is Lindy Hop iets voor jou! Op deze pagina kom je meer te weten over Lindy Hop. Wanneer is het begonnen? Hoe werken socials? Zijn er dansetiquettes? Wie leidt en wie volgt? Zijn er verschillen tussen de landen? Alles met zo veel mogelijk muziek, foto’s en videomateriaal!

Social events
Muziek en video
Lindy life
De geschiedenis

De social events

Vrije dansavonden noemen we ‘social dances,’ en deze worden in Amersfoort georganiseerd, maar natuurlijk ook in de rest van Nederland. Hiernaast zijn er festivals en kampen in binnen- en buitenland waar je dagen lang kunt onderdompelen in de swing wereld.

Saai dansen is een illusie

april 2019|

Het is een veelvoorkomend probleem waar vooral leiders mee worstelen: Denken dat we saai dansen. Zijn deze gedachten wel terecht? Niek geeft het antwoord.

De social events

april 2018|

Dansen tijdens wekelijkse lessen is leuk, maar de dans komt pas echt tot bloei op een grote houten dansvloer met een swingende band.

Hoe gedraag je je op de dansvloer?

maart 2018|

Het sociale van de Lindy Hop is wat het zo speels en energiek maakt. Maar tegelijkertijd zijn er veel verschillende stijlen, en willen we zorgen dat onze activiteiten plezierig blijven voor iedereen.

Muziek en video

Lindy Hop wordt gedanst op jazz muziek uit de jaren ’20 tot ’40, maar natuurlijk wordt er af en toe ook modernere swing gedraaid op feestjes. Hieronder staan artikelen met muzieklijsten op Spotify en Youtube. En wist je al dat er een documentaire op Netflix staat over swing dance?

Lindy hop muziek op Spotify

april 2018|

We hebben diverse afspeellijsten voor je in de aanbieding op Spotify. Handig om thuis te kunnen oefenen, of gewoon om van te genieten.

Lindy life

Lindy life draait om the swing dance scene. Hier staan artikelen over de leukste Facebookgroepen, kleding en schoenen, gedrag en andere zaken die bij het lindy leven horen.

Saai dansen is een illusie

april 2019|

Het is een veelvoorkomend probleem waar vooral leiders mee worstelen: Denken dat we saai dansen. Zijn deze gedachten wel terecht? Niek geeft het antwoord.

Swing dans-ABC

maart 2019|

Hou je al die dansstijlen als balboa, shag en west coast swing ook niet meer bij? Hoor je mensen praten over ‘vernacular’ of ‘eight-count’, maar heb je eigenlijk geen idee waar dit over gaat? Hier een begrippenlijst die elke lindy hopper zou moeten kennen.

Shoes good for swing dancing

mei 2018|

"What shoes are best for dancing?" We hear this often in classes. Here's a quick guide to help you find your perfect pair of dancing shoes!

De geschiedenis van lindy hop

Lindy Hop is een dansstijl waarmee we op bigbandjazz uit de jaren ’30 en ’40 dansen. Het is een van origine afro-Amerikaanse dans die eind jaren ’20 is ontstaan uit verschillende dansstijlen, zoals de Charleston, Break Away, Tap en Collegiate Shag. Deze energieke en vrolijke partnerdans kenmerkt zich door muzikaliteit, connectie en improvisatie. In deze sectie meer over de geschiedenis en belangrijke figuren.

Het ontstaan van Lindy Hop

april 2018|

Lindy Hop is een dansstijl waarmee we op bigbandjazz uit de jaren ’30 en ’40 dansen. Misschien ken je de muziek wel van bekende jazzartiesten als Count Basie, Duke Ellington, Benny Goodman en Ella Fitzgerald.