Dansen tijdens wekelijkse lessen is leuk, maar de dans komt pas echt tot bloei op een grote houten dansvloer met een swingende band. Vrije dansavonden noemen we ‘social dances,’ en deze worden ook in Amersfoort georganiseerd.

Check je agenda voor wanneer de volgende social plaatsvind in Amersfoort! En omdat je misschien niet genoeg kunt krijgen, vind je hier ook socials die door het hele land georganiseerd worden!

Amersfoort. In de winter en lente van 2018 zijn er maandelijkse socials genaamd Bounce-A-Lot op dinsdagavonden van 21 tot 23 uur in het café van FLUOR. Vanaf 7 juni 2018 beginnen we weer met socials op de Groenmarkt – om de week een drop-in beginnersles om 19.45u met daarna een social tot 23u in de openlucht. Zie de agenda voor de precieze data.

Utrecht. Elke woensdag is er een drop-in beginnersles om 19.40u met daarna een social tot 23u bij de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht–maar 10 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal. Elke week andere docenten en andere DJs, voor slechts €5. Maar er is meer: elke derde zondag van de maand is er social ’s middags, en hiernaast worden nog meerdere grote feesten georganiseerd zoals het jaarlijkse festival SwingDom. Op de facebookpagina van Swing in Utrecht vind je hier alles over.

Amsterdam. Een grote stad, met inderdaad veel swingends! Elke vrijdagavond vanaf 21.30u is er Swing Out Of the Pocket (SOOP) bij de Kompaszaal op KNSM-eiland, met elke week een live band! En elke dinsdagavond is er Swing By in Hotel Conscious aan de Overtoom, met een drop-in vooraf. Hiernaast is Amsterdam ook het thuis van grote Lindy Hop festivals zoals Smokey Feet en Ceuvel Swing Camp.