Lessen

In september 2019 start het nieuwe lesblok. Wil je op de hoogte blijven over proeflessen of als de registratie opent?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de homepage

Registratie

De registratie voor het nieuwe lesblok (vanaf september 2019) is nog niet geopend. Op deze pagina vind je voor nu alleen de lesinformatie voor het huidige blok, waaronder alle lessen die wij aanbieden, hoe de lessen eruit zien en wie de leraren zijn.

Klik hier om te registreren

Proefles

Als je eerst uit wil proberen of Lindy Hop iets voor je is, dan kun je de eerste les van het nieuwe blok gratis meedoen. Hierna kun je dan alsnog beslissen of je de gehele beginnerscursus wil mee doen. De eerstvolgende proefles vindt plaats voorafgaand aan de start van het nieuwe lesblok dat start in september. Voorafgaand aan socials of bij Swing in Utrecht zijn ook vaak beginnerslessen/proeflessen. Kijk bij de events voor meer informatie.

Lesblok: april – juni 2019

Hieronder alle informatie over het huidige lesblok.

 • Niveau: Dit lessenblok is voor iedereen die nog geen lindy hop ervaring heeft. We beginnen vanaf het begin, en je leert coole moves en de basis van leiden en volgen op verschillende tempo muziek – in groovewalk, triplesteps en charleston.
 • Met of zonder partner: Alle leerlingen wisselen van partner tijdens de lessen, ook als je samen met een partner hebt opgegeven. Zo leer je het beste dansen en zo krijgen alle deelnemers evenveel kans om te dansen, ook als er soms leiders of volgers niet aanwezig zijn.
 • Locatie: Het Eemhuis is de bibliotheek van Amersfoort. Scholen in de Kunst is onderdeel van Het Eemhuis en bevindt zich op de vierde verdieping. De lessen zijn in Danslokaal 8 van Scholen in de Kunst.
 • Proefles 4 april: Wil je eerst even uitproberen of Lindy Hop iets voor je is? De eerste les kun je gewoon binnen lopen en gratis een lesje uitproberen. Na de les kun je je dan alsnog inschrijven voor de rest van het lessenblok. We bieden deze optie alleen aan als de les nog niet vol is. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Registreer je dan meteen voor de wekelijkse lessen! Bekijk ook het Facebook event voor de proefles.
 • Lesdata – 10 lessen op donderdag van 21:30 t/m 22:45:
  4, 11, 18 en 25 april
  16, 23 mei
  6, 13, 20, 27 juni
  Let op! Geen les op 2 mei, 9 mei en 30 mei
 • Socials: Op 30 april is de Bounce-A-Lot social. Op deze vrijdansavond heb je alle ruimte om te dansen en de passen te oefenen. Bekijk de eventspagina of onze facebookpagina voor meer informatie.
 • Niveau: Voor iedereen met ten minste 3 maanden danservaring. Normaliter heb je dit opgedaan door de Lindy 1A te volgen, maar als je op een andere manier veel hebt gelindyhopt dan kun je ook mee doen. Neem even contact met ons op via het contactformulier om te kijken of dit level geschikt voor je is.
 • Korting: Als je naast de Lindy 1B ook de Lindy 1A volgt (in bijvoorbeeld de andere rol) dan krijg je 50% korting op deze tweede cursus!
 • Lesdata – 12 lessen op donderdag van 19.30 t/m 20:45u:
  4, 11, 18 en 25 april
  9, 16, 23, 30 mei
  6, 13, 20, 27 juni
  Let op! Geen les op 2 mei
 • Socials: Op 2 april en 30 april zijn de Bounce-A-Lot socials. Op deze vrijdansavonden heb je alle ruimte om te dansen en de passen te oefenen. Bekijk de eventspagina of onze facebookpagina voor meer informatie.
 • Niveau: Voor iedereen met ten minste 6 maanden danservaring. Normaliter heb je dit opgedaan door de Lindy 1A en 1B te volgen, maar als je op een andere manier veel hebt gelindyhopt dan kun je ook mee doen. Neem even contact met ons op via het contactformulier om te kijken of dit level geschikt voor je is.
 • Korting: Als je naast de Lindy 1C ook de Lindy 1A of 1B volgt (in dezelfde rol als dat je gewend bent, of in de andere) dan krijg je 50% korting op deze tweede cursus!
 • Lesdata – 12 lessen op dinsdag van 19:15 t/m 20:30 uur:
  2, 9, 16 en 23 april
  7, 14, 21, 28 mei
  4, 11, 18, 25 juni
  Let op! Geen les op 30 april
 • Socials: Op 2 april en 30 april zijn de Bounce-A-Lot socials. Op deze vrijdansavonden heb je alle ruimte om te dansen en de passen te oefenen. Bekijk de eventspagina of onze facebookpagina voor meer informatie.
 • Niveau: Voor iedereen met ten minste 9 maanden danservaring. Normaliter heb je dit opgedaan door de Lindy 1A, 1B en 1C te volgen, maar als je op een andere manier veel hebt gelindyhopt dan kun je ook mee doen. Neem even contact met ons op via het contactformulier om te kijken of dit level geschikt voor je is.
 • Korting: Als je naast Lindy 2 ook de Lindy 1A, 1B of 1C volgt (in dezelfde rol als dat je gewend bent, of in de andere) dan krijg je 50% korting op deze tweede cursus!
 • Lesdata – 11 lessen op dinsdag van 20:45 – 22:00 uur:
  9, 16 en 23 april
  7, 14, 21, 28 mei
  4, 11, 18, 25 juni
  Let op! Geen les op 2 april en 30 april
 • Socials: Op 2 april en 30 april zijn de Bounce-A-Lot socials. Op deze vrijdansavonden heb je alle ruimte om te dansen en de passen te oefenen. Bekijk de eventspagina of onze facebookpagina voor meer informatie.
 • Alle lessen duren 75 minuten;
 • Lindy 1A van 10 lessen kost 102 euro per blok;
 • Lindy 1B van 12 lessen kost 122 euro per blok;
 • Lindy 1C van 12 lessen kost 122 euro per blok;
 • Lindy 2 van 11 lessen kost 112 euro per blok;
 • Als je krap bij kas zit, bijvoorbeeld omdat je zonder werk zit of student bent, dan kun je €10 extra korting krijgen. Vink het boxje aan wanneer je registreert;
 • Wanneer je je voor twee cursussen inschrijft in hetzelfde blok, dan krijg je 25% korting op de totaalprijs. Volg je drie cursussen, dan krijg je zelfs 33% korting!

Veelgestelde vragen

Hieronder kom je alles te weten over de lessen. Hoe zien de lessen eruit? Wat leer je precies? Wie leidt en volgt? En kan ik nou zomaar altijd naar een dansavond komen? Staat jouw vraag er niet bij en wil je toch nog iets weten? Neem gerust contact op via ons contactformulier.

Inschrijven

De cursussen Lindy Hop in Amersfoort worden aangeboden door Swing in Utrecht. Je kunt je voor de lessen registreren op onze website. Hou onze website, onze nieuwsbrief of onze facebookgroep in de gaten voor meer info. Normaal gesproken starten er nieuwe lesblokken in januari, april en september.

Dit leer je tijdens de lessen!

Bij de beginnerscursus Lindy Hop (Lindy 1A) leer je de basistechnieken van leiden en volgen, en verschillende moves op verschillende tempo’s in groovewalk, triplesteps en charleston. In de vervolgcursussen, Lindy 1B en 1C, leer je meer en moeilijkere moves, maar ook hoe je een goede connectie hebt met je partner, hoe je muzikaal kan improviseren en extra tricks zoals dips en solo jazz dansen.

Moet ik me inschrijven met een partner?

Omdat Lindy Hop een partnerdans is, willen we dat in de lessen de helft van de mensen leidt en de andere helft volgt. Er wordt tijdens de lessen steeds gewisseld van partner. Je hoeft je dus niet in te schrijven met een partner, maar het is wel handig. Hou er rekening mee dat als je zonder partner inschrijft, je mogelijk op de wachtlijst komt te staan totdat er een gelijk aantal leiders en volgers zich hebben ingeschreven.

Wie leidt en wie volgt?

Traditioneel leidt de man en volgt de vrouw. Echter zijn we al lang van deze ouderwetse scheiding af, en moedigen we dansers aan de rol te kiezen die zij vinden dat het beste bij hun past. Hoewel het leiden gekenmerkt wordt door het initiatief nemen voor een move, kunnen beide rollen initiatief nemen voor coole moves en toffe improvisatie. Misschien wil je beide wel leren?

Eerst een keer uitproberen?

De eerste les van het nieuwe beginnersblok (Lindy 1A) kun je mee doen als proefles en vervolgens bepalen of je je inschrijft voor de hele cursus. Echter, als we al vol zitten met inschrijven bieden we dit niet aan, en hierom is het slimmer om een keer Lindy Hop te komen proeven op een andere gelegenheid. Voor de zomerse socials op de Groenmarkt in Amersfoort is een drop-in beginnersles waar je altijd vrij mee kunt doen (samen met je vrienden), maar ook voor de wekelijkse social Hopspot in Utrecht bij de Winkel van Sinkel is een drop-in beginnersles voor slechts €5.

Wanneer kan ik naar socials?

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Je bent altijd welkom op een social, al is het maar om van de muziek te genieten en wat te drinken met gezellige mensen. Na een paar wekelijkse of drop-in lessen heb je de dans zelfs al genoeg onder de knie om mee te dansen en staat niks je meer in de weg om een swingende avond te hebben!

Dansleraren

Niek

Since I started dancing Lindy Hop in 2009, Swing dancing is my passion. Over the years I’ve become more and more amazed by all that swing dancing offers. Aside from challenging ourselves en improving as dancers in general, we get a better understanding of the music, our own body and how we make them work together. The inviting friendly scene let’s us meet many great people; first from our local scene, then from all over the world when we start going to international events. Step by step the dance becomes more and more fun! I move my students to challenge themselves by teaching moves and techniques, but the final goal will always be to make my students have as much fun as possible by dancing!

Jaro

Jaro started Lindy Hop years ago. Immediately he found the perfect combination of great music, active happy dancing and spending time with friends. He now teaches swing dance both in Amsterdam and in Amersfoort, organises the biggest swing dance festival of the Netherlands, and you can easily find his red hair hopping around at every lindy social in Amersfoort. His classes are full of goofiness. All his students are familiar with the lawnmower (yes, you’ll get to know this move soon!), and he makes the learning of difficult dance techniques easy with funny metaphores.

Lena

I’ve been dancing a variety of different styles since I was 5 years old but discovered the world of swing dance in 2012 by joining a playful and improvised boogie-woogie class in Kyiv, Ukraine. I soon became addicted and as soon as I moved to the Netherlands in 2014 I looked for something to bring that same joy to my life. When I discovered Lindy Hop in Amersfoort it was the perfect fit. Lindy hop has the science of improvisation, the combination of leading and following which allows both roles to play with forces, add variations and create a feeling of magic and freedom. I’m excited to encourage others to find their joy in dancing.

Liesbeth

Liesbeth discovered lindy hop in 2009 and is hooked on it since then. She loves the fun involved and the nice surprises you get when you dance with a lot of different people. After a few years Liesbeth started to lead too and really likes to switch roles while dancing and have fun with that. She loves the fact that you can go to a lindy hop party anywhere in the world and always have a fantastic night! When Liesbeth teaches, she likes to dance with the students in class to be able to make tips as personal as possible.