/Lessen
Lessen2019-01-12T21:05:51+00:00

Lessen

Registratie

De registratie voor het nieuwe lesblok januari – maart 2019 opent 23 november 2018 om 19:00 op onze registratie pagina. Op deze pagina vind je meer informatie over alle lessen die wij aanbieden, hoe de lessen eruit zien en wie de leraren zijn.

Proefles

De eerste les van het nieuwe beginnersblok (Lindy 1A) kun je mee doen als proefles en vervolgens bepalen of je je inschrijft voor het hele blok (1A). Echter, het kan gebeuren dat je te laat bent als de groep al vol zit. Het is daarom slimmer om Lindy Hop op een eerder moment uit te proberen, bijvoorbeeld tijdens de hopspots van Swing in Utrecht.

De proefles vindt plaats op donderdag 10 januari om 19.30 uur in De Danswerkplaats te Amersfoort. Hieronder vind je meer informatie over de proefles of kijk op Facebook.

Huidige lesblok: januari – maart 2019

In de week van 7 januari beginnen nieuwe (beginners)lessen in Amersfoort. Hieronder informatie over de aanstaande lessen die wij aanbieden dit blok.

De eerste les van het nieuwe beginnersblok (Lindy 1A) kun je mee doen als proefles en vervolgens bepalen of je je inschrijft voor het hele blok (1A). Echter, het kan gebeuren dat je te laat bent als de groep al vol zit. Het is daarom slimmer om Lindy Hop op een eerder moment uit te proberen, bijvoorbeeld tijdens de hopspots van Swing in Utrecht.

Wil jij weten hoe leuk Lindy Hop echt is? Kom dan naar de gratis proeflessen Lindy 1A (absolute beginners) op donderdag 10 januari 2019! Je kunt zowel met als zonder partner de proefles / lessen volgen.

Kom je meedoen? Laat het ons weten op Facebook (ook handig als reminder voor jezelf):

Wil je meer weten over Lindy hop? Onderaan deze pagina vind je alle praktische informatie, of lees de artikelen op onze website om meer te weten over de dans.

 • Level. Dit lessenblok is voor iedereen die nog geen lindy hop ervaring heeft. We beginnen vanaf het begin, en je leert coole moves en de basis van leiden en volgen op verschillende tempo muziek – in groovewalk, triplesteps en charleston.
 • Proefles 10 januari ! Wil je eerst even uitproberen of Lindy Hop iets voor je is? De eerste les kun je gewoon binnen lopen en gratis een lesje uitproberen. Na de les kun je je dan alsnog inschrijven voor de rest van het lessenblok. We bieden deze optie alleen aan als de les nog niet vol is. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Registreer je dan meteen voor de wekelijkse lessen!
 • Lesdata [ 12 weken op donderdag van 19:30 – 20:45u ]:
  10 januari (proefles), 17, 24 en 31 januari
  7, 14, 21 en 28 februari
  7, 14, 21 en 28 maart
 • Socials. Op 29 januari en 5 maart zijn de Bounce-A-Lot socials. Op deze vrijdansavonden heb je alle ruimte om te dansen en de passen te oefenen. De socials vinden plaats in Fluor Amersfoort en duren van 20.30 – 23.00 uur. Bekijk de eventspagina of onze facebookpagina voor meer informatie.
 • Level. Voor iedereen met ten minste 3 maanden danservaring. Normaliter heb je dit opgedaan door de Lindy 1A te volgen, maar als je op een andere manier veel hebt gelindyhopt dan kun je ook mee doen. Neem even contact met ons op via het contactformulier om te kijken of dit level geschikt voor je is.
 • Korting. Als je naast de Lindy 1B ook de Lindy 1A volgt (in dezelfde rol als dat je gewend bent, of in de andere) dan krijg je 50% korting op deze tweede cursus!
 • Lesdata [12 weken op dinsdag van 19.15 – 20:30u]:
  8, 15, 22 en 29 januari
  5, 12, 19 en 26 februari
  5, 12, 19 en 26 maart
 • Socials. Op 29 januari en 5 maart zijn de Bounce-A-Lot socials. Op deze vrijdansavonden heb je alle ruimte om te dansen en de passen te oefenen. De socials vinden plaats in Fluor Amersfoort en duren van 20.30 – 23.00 uur. Bekijk de eventspagina of onze facebookpagina voor meer informatie.
 • Level. Voor iedereen met ten minste 6 maanden danservaring. Normaliter heb je dit opgedaan door de Lindy 1A en 1B te volgen, maar als je op een andere manier veel hebt gelindyhopt dan kun je ook mee doen. Neem even contact met ons op via het contactformulier om te kijken of dit level geschikt voor je is.
 • Korting. Als je naast de Lindy 1C ook de Lindy 1A of 1B volgt (in dezelfde rol als dat je gewend bent, of in de andere) dan krijg je 50% korting op deze tweede cursus!
 • Lesdata [10 weken op dinsdag van 20:45 – 22:00 uur :
  8, 15 en 22 januari
  5, 12, 19 en 26 februari
  12, 19 en 26 maart
 • Socials. Op 29 januari en 5 maart zijn de Bounce-A-Lot socials. Op deze vrijdansavonden heb je alle ruimte om te dansen en de passen te oefenen. De socials vinden plaats in Fluor Amersfoort en duren van 20.30 – 23.00 uur. Bekijk de eventspagina of onze facebookpagina voor meer informatie.

De Tranky Doo is een jazzdanschoreografie uit de jaren ’40 van de vorige eeuw. Deze routine wordt over de hele wereld gedanst, veelal bij Lindy Hop socials/-festivals. Hoewel het oorspronkelijk op de Tuxedo Junction gedanst werd, is tegenwoordig het nummer Dipsy Doodle van Elle Fitzgerald de standaard. Zodra de Dipsy Doodle wordt gedraaid of gespeeld door een band, dan zal iedereen de Tranky Doo gaan dansen, net zoals bij de Shim Sham en de Big Apple gebeurt. Deze routines worden ook als performance opgevoerd, soms in verschillende versies op verschillende nummers.

Klik hier voor een filmpje van de Tranky Doo door de Bologna Swing Dancers.

Ervaring: Voor deze 2-daagse workshop wordt enige danservaring en een goede basisconditie voorgeschreven. De workshop wordt gegeven door Niek 

Locatie: De Danswerkplaats (Oude Fabriekstraat 20, Amersfoort)

Data: 27 januari en 3 februari 2019

Tijd: 14:00-16:30

Kosten: € 45,00

 • Alle lessen duren 75 minuten;
 • De blokken Lindy 1A en Lindy 1B duren 12 weken en kosten 122 euro per blok;
 • Lindy 1C van 10 weken kost 102 euro per blok;
 • Als je krap bij kas zit, bijvoorbeeld omdat je zonder werk zit of student bent, dan kun je €10 extra korting krijgen. Vink het boxje aan wanneer je registreert;
 • Wanneer je je voor twee cursussen inschrijft in hetzelfde blok, dan krijg je 25% korting op de totaalprijs. Volg je drie cursussen, dan krijg je zelfs 33% korting!

Veelgestelde vragen

Hieronder kom je alles te weten over de lessen. Hoe zien de lessen eruit? Wat leer je precies? Wie leidt en volgt? En kan ik nou zomaar altijd naar een dansavond komen? Staat jouw vraag er niet bij en wil je toch nog iets weten? Neem gerust contact op via ons contactformulier.

Inschrijven

De cursussen Lindy Hop in Amersfoort worden aangeboden door Swing in Utrecht. Je kunt je voor de lessen registreren op onze website. Hou onze website, onze nieuwsbrief of onze facebookgroep in de gaten voor meer info. Normaal gesproken starten er nieuwe lesblokken in januari, april en september.

Dit leer je tijdens de lessen!

Bij de beginnerscursus Lindy Hop (Lindy 1A) leer je de basistechnieken van leiden en volgen, en verschillende moves op verschillende tempo’s in groovewalk, triplesteps en charleston. In de vervolgcursussen, Lindy 1B en 1C, leer je meer en moeilijkere moves, maar ook hoe je een goede connectie hebt met je partner, hoe je muzikaal kan improviseren en extra tricks zoals dips en solo jazz dansen.

Moet ik me inschrijven met een partner?

Omdat Lindy Hop een partnerdans is, willen we dat in de lessen de helft van de mensen leidt en de andere helft volgt. Er wordt tijdens de lessen steeds gewisseld van partner. Je hoeft je dus niet in te schrijven met een partner, maar het is wel handig. Hou er rekening mee dat als je zonder partner inschrijft, je mogelijk op de wachtlijst komt te staan totdat er een gelijk aantal leiders en volgers zich hebben ingeschreven.

Wie leidt en wie volgt?

Traditioneel leidt de man en volgt de vrouw. Echter zijn we al lang van deze ouderwetse scheiding af, en moedigen we dansers aan de rol te kiezen die zij vinden dat het beste bij hun past. Hoewel het leiden gekenmerkt wordt door het initiatief nemen voor een move, kunnen beide rollen initiatief nemen voor coole moves en toffe improvisatie. Misschien wil je beide wel leren?

Eerst een keer uitproberen?

De eerste les van het nieuwe beginnersblok (Lindy 1A) kun je mee doen als proefles en vervolgens bepalen of je je inschrijft voor de hele cursus. Echter, als we al vol zitten met inschrijven bieden we dit niet aan, en hierom is het slimmer om een keer Lindy Hop te komen proeven op een andere gelegenheid. Voor de zomerse socials op de Groenmarkt in Amersfoort is een drop-in beginnersles waar je altijd vrij mee kunt doen (samen met je vrienden), maar ook voor de wekelijkse social Hopspot in Utrecht bij de Winkel van Sinkel is een drop-in beginnersles voor slechts €5.

Wanneer kan ik naar socials?

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Je bent altijd welkom op een social, al is het maar om van de muziek te genieten en wat te drinken met gezellige mensen. Na een paar wekelijkse of drop-in lessen heb je de dans zelfs al genoeg onder de knie om mee te dansen en staat niks je meer in de weg om een swingende avond te hebben!

Dansleraren

Niek

Since Niek started swing dancing in 2009, he is driven by the fun and the smiles the dance brings to everyone’s faces. Often going to dance festivals abroad, he sees the happy faces everywhere. On top of that, the dance brings unlimited challenges, on any level. Niek loves to show the joy while dancing and loves to share it!

Jaro

Jaro started Lindy Hop years ago. Immediately he found the perfect combination of great music, active happy dancing and spending time with friends. He now teaches swing dance both in Amsterdam and in Amersfoort, organises the biggest swing dance festival of the Netherlands, and you can easily find his red hair hopping around at every lindy social in Amersfoort. His classes are full of goofiness. All his students are familiar with the lawnmower (yes, you’ll get to know this move soon!), and he makes the learning of difficult dance techniques easy with funny metaphores.

Lena

I’ve been dancing a variety of different styles since I was 5 years old but discovered the world of swing dance in 2012 by joining a playful and improvised boogie-woogie class in Kyiv, Ukraine. I soon became addicted and as soon as I moved to the Netherlands in 2014 I looked for something to bring that same joy to my life. When I discovered Lindy Hop in Amersfoort it was the perfect fit. Lindy hop has the science of improvisation, the combination of leading and following which allows both roles to play with forces, add variations and create a feeling of magic and freedom. I’m excited to encourage others to find their joy in dancing.

Hanneke

Hanneke started LindyHop when there were only a few dancers in Utrecht. She joined the SwingInUtrecht board in 2009, and was organising workshops and registrations for 5 years. She also thought LindyHop in Utrecht in those years. Hanneke joined several (inter)national workshops (Lindyhop, Blues and Balboa) throughout the years. She almost stopped dancing when she got kids, but while bouncing with her boys through the livingroom she remembered how much she loves to be on the dancefloor. She’s back to teach LindyHop in Amersfoort. She loves to ‘steal the lead’ in dances and really enjoys improvisations during the dance.