Lindy Hop wordt gedanst op jazz muziek uit de jaren ’20 tot ’40, maar natuurlijk wordt er af en toe ook modernere swing gedraaid op feestjes. Zit je op les en wil je thuis oefenen? Dat kan met Nicky’s Spotify-lijsten voor dansen in triplesteps, groovewalk en charleston, gesorteerd op tempo van langzaam tot snel.

Groove walk

De groove walk (de quick-quick-slows) voelt wat langzamer dan een triplestep, maar maakt ’t dansen op snelle muziek juist makkelijker. Vind hier nummers als Coleslaw, Solid as a rock en Mack the knife.

Groove walk lijst

Triplesteps

Standaard Lindy Hop triple step muziek met circa zeventig nummers waaronder On the sunny side of the street (langzaam) en Sermonette (medium).

Triple step lijst

Charleston

We schroeven het tempo op in deze lijst met charleston muziek. Voetjes van de vloer op nummers als Jump session (medium) Blue drag (snel).

Charleston lijst

Lindy popmuziek

Veel gekke popliedjes zijn ook geschikt voor Lindy Hop. In deze lijst vind je Nicky’s favoriten. Mis je nog een gek nummer dat ze af en toe speelt, dan vind je deze misschien in haar warming up lijst.

Popmuziek lijst

Swingende kerst

De lijst die je eigenlijk alleen in december nodig hebt, maar niemand houdt je tegen om deze muziek ook hartje zomer af te spelen.

Kerstlijst